Meikkivinkit: 12 vinkkiä, jotka jokaisen naisen pitäisi tietää

Meikkivinkit: 12 vinkkiä, jotka jokaisen naisen pitäisi tietää

Voi viedä vuosia, että opit millainen meikki sopii juuri sinun kasvojesi piirteille, miten levität eri tuotteita ja mikä näyttää luonnolliselta. Mutta, kun vihdoin saat kaiken sujumaan täydellisesti, on mitä mahtavin!

Me keräsimme yhteen artikkeliin ammattilaisen meikkivinkit, joiden avulla sinunkin ruutineistasi tulee helpompi ja lopputuloksesta täydellisen kaunis!

1. Pohjat, pohjat

Kiireisenä aamuna moni nainen keskittyy pistelemään vähän ripsiväriä ja sillä siisti. Jos on aikaa vain yhteen meikkituotteeseen, kannattaa mieluummin sipaista meikkivoidetta tai peiteväriä iholle. Useimmilla on punoittavat posket, sieraimen kannet ja leuka, joiden väri kannattaa tasoitella. Hyvällä meikkivoiteella iho siistiytyy tasaiseksi hetkessä. Kun aikaa on reilummin, meikkivoidetta kannattaa levittää siveltimellä kasvojen keskiosasta ulospäin, häivytellen kohti korvia ja kaulaa.

Varmista, että meikkivoide on oikean värinen, eikä jätä näkyvää rajaa kaulalle.

Suosikkimerkiltä kannattaa valita kaksi väriä, vaaleampi ja tummempi ja sekoitella niistä eri vuodenaikojen rusketustilanteeseen sopiva sävy. Jos haluaa todella panostaa, meikkivoiteen jälkeen käytetään vaaleaa, voidemaista korostusväriä kolmiomaisesti silmien alta poskille, nenän selälle, leuan kärkeen, suupieliin ja keskelle otsaa tuomaan valoa näihin kohtiin ja kätkemään tummat silmänaluset. Tummemmalla voidemaisella sävyllä rakennetaan varjoa poskiluun alle, hiusrajaan, nenän sivuille ja hävittämään kaksoisleukaa. Häivytä kaikki näkyvät rajat huolellisesti kostealla blender-sienellä. Päälle hienojakoista irtopuuteria suurella siveltimellä tai puuterivipalla.

2. Kulmat

Hyvin muotoillut kulmat ovat kasvoille yhtä tärkeät kuin talolle katto. Kannattaa säännöllisesti käydä värjäyttämässä ja muotoilemassa kulmat ammattilaisella. Itse on hankala nyppiä oikeaa muotoa kotona huonossa valossa. Heikot kulmat piristyvät laadukkaalla kulmakarvaseerumilla jo viikoissa.

Kulmabuumi on suorastaan räjähtänyt viime vuosina ja tuotearsenaalia löytyy tuhansittain. Perinteisten kulmakynien tulos jää helposti turhan kevyeksi, ne sopivat paremmin korjailuun. Mattaisella, oikean värisellä luomivärillä ja viistolla siveltimellä saa kivan pehmeän tuloksen. Päälle värillistä tai väritöntä kulmageeliä, jolla kurittomat karvat pysyvät järjestyksessä. Voimakkaampi versio syntyy värillisellä kulmageelillä, jolla voi maalata haluamansa kulmakarvalinjan suoraan iholle, tulos on vahva. Onnistuu jokaiselta pienen harjoittelun jälkeen.

3. Ripset

Hyvällä seerumilla pitkäksi kasvatetut ja ammattilaisen liftaamat ja värjäämät ripset kehystävät katsetta vaivattomasti. Viitseliäämpi ottaa tyylinsä mukaiset ripsipidennykset. Herkkäsilmäisen kannattaa kokeilla myös magneettiripsiä, joiden kiinnittymiseen ei tarvita kemikaaleja. Ripsiväri on yllättävän yleinen silmien ärsyttäjä, vaihda tuoreeseen usein ja etsi oma suosikkimerkkisi. Kaikki ripsivärit keskihintaisista kalliimpiin kyllä hoitavat hommansa, järisyttäviä eroja eri merkkien välillä on vaikea löytää. Lähinnä pitää päättää, onko oma tyyli tarkasti eroteltu ja luonnollisesti pidentävä vai reippaasti volyymia tekevään ripsiväriin, jolla saa näyttävän tuloksen. Ripsentaivuttimien päivittäinen käyttö katkoo ripsiä, käytä niitä maltillisesti vain juhliin.

4. Luomiväri

Monella merkillä on käteviä hohdevärejä, jotka heijastavat valoa siten, että varjostus syntyy itsestään ja luomen keskiosa hohtelee kauniisti. Kiireisen aamun pelastus! Yksi väri suurehkolla siveltimellä koko liikkuvalle luomelle ja tadaa! Ilman hyvää pohjustusta vaiva on turha, koko luomelle kannattaa levittää ihonväristä primeria ja ehkä sipaisu puuteria päälle. Tämä estää luomea kiiltämästä ja tasoittaa sen värin.

Pohjustus kannattaa tehdä, vaikka ei luomiväriä käyttäisikään. Monikäyttöisempiä, myös aikuisemman naisen vaihtoehtoja ovat keskiharmaat, merenvihreät, keskiruskeat sävyt. Liikkuvalle luomelle vain yhtä keskivahvaa sävyä, huolellinen häivytys, rajaus ja ripsiväri ja silmämeikki on valmis. Enemmän panostamalla silmän sisänurkkaan voi lisätä hohtavaa valkoista avaamaan katsetta ja ulkonurkkaan ja alaluomelle tummempaa sävyä. Kulmaluun vaaleat hohdevärit jäivät 90-luvulle, älä käytä niitä, ellet ole menossa teemabileisiin. Nyt trendikkäissä paleteissa on helposti toistakymmentä sävyä, joilla viitseliäs voi loihtia loputtomasti yhdistelmiä. Toimeen tulee kuitenkin yhdelläkin tai maksimissaan kolmella värillä.

5. Rajaus

Nestemäinen eyeliner vaatii vakaata kättä ja tarkkaa silmää. Jos ote on vähän rennompi, voi turvautua vahamaiseen rajausväriin ja litteään, viistoon siveltimeen. Tulos on yhtä intensiivinen, mutta levitystapa antaa hiukan anteeksi. Pehmeämpi versio syntyy kynällä ja vanupuikolla häivyttämällä. Alaluomen rajaukseksi riittää pienellä siveltimellä levitetty tumma luomiväri.

6. Sisäkajal

Intensiivinen katse syntyy rajaamalla pehmeällä kynällä alaluomen ripsirajan sisäpuoli. Mustassa on roimasti asennetta, harmaa antaa aikuisemman ilmeen. Lyijynharmaa luomiväri ja harmaa sisäkajal, musta rajaus ja ripsiväri ovat silmämeikkien Chanel-jakku, ikuinen klassikko.

7. Huulet

Huulimeikit ovat ajankohtaisia sekä kiiltävänä että mattana. Jokanaisen huulipunapuvustossa pitäisi olla itselle sopiva nudesävy, joka ei kuitenkaa kadota huulia kokonaan, vaan korostaa niitä. Toiseksi omiin väreihin istuva kirkas punainen, statement-väri arkeen ja juhlaan. Vielä oman huulen värinen, mutta sitä tasoittava, helppo sävy, joka voi oman ihon väristä riippuen olla lilaan tai pinkkiin vivahtava. Kesäksi raikas versio kirkkaan punaisesta, koralliin tai pinkkiin taittava. Viimeiseksi vielä bilesävy, joka voi olla mikä vain erottuva, iltavaloon sopiva, metallinen tai kirkas väri, jopa sininen tai mustanlila. Nämä viisi väriä ovat luottopakkeja, niiden lisäksi voi tietysti rajattomasti leikitellä väreillä ja kiillon eri asteilla. Kunhan pitää huolta, että jokainen ostoskoriin päätyvä sävy tuo jotain uutta meikkipussiin. Monen naisen helmasynti on ostaa samanvärisiä huulipunia riviin. Ja kyllä, jokainen väri vaatii siihen sopivan rajauskynän.

8. Varjostukset

Normaalielämässä Instagram-tyyppiset supervarjostukset ja kimallekorostukset näyttävät koomisilta. Elämme kuitenkin oikeassa maailmassa, vaihtuvissa valaistuksissa ja ilmeilemme kasvoilla. Se, mikä toimii pysäytetyssä kuvassa, joka on valaistu ja suodatettu optimaalisesti yhteen still-kuvaan, herättää hilpeyttä luonnonvalossa kasvoilla liikkuvana versiona. Ilman liioittelua voi sipaista hieman itselle sopivaa mattaa ruskean sävyä poskiluun alle, leukaluun alaosaan ja ehkäpä kaksoisleukaa häivyttämään. Vielä sipaisu otsalle hiusrajaan, jolloin hiukset näyttävät paksummilta ja todella varovaisesti nenän sivuille, jos haluat kapeamman nenän.

9. Korostukset

Oikein viitseliäs rakentaa korostukset ja varjostukset meikkipohjaan käyttämällä omaa meikkivoidetta pari astetta tummempaa ja vaaleampaa meikkivoidetta. Näille huolellinen häivytys meikkisienellä ja luonnollinen pohja on valmis. Astetta enemmän glamouria voi lisätä käyttämällä hohtavaa high lighter –väriä puuteroidulle iholle. Valoa lisätään keskikokoisella siveltimellä posken korkeimpaan kohtaan, nenän selälle, amorin kaarelle ja leuan kärkeen.

10. Poskipuna

Monella iho pyrkii couperosan takia punoittamaan muutenkin ja huolellisella pohjustuksella nämä punoitukset on juuri piilotettu. Sitten tulisi poskipunan vuoro. Kannattaa välttää hiusrajaan sotkeutuvaa, alaspäin laskevaa kiilamaista linjaa, joka vetää piirteitä maata kohti ja näyttää luonnottomalta. Pieni sipaisu poskiluun kärkeen ja hyvä häivytys ulospäin toimii aina. Sävymaailma saisi mätsätä huulipunan kanssa. Kylmän pinkkiin yhdistetään viileää pinkkiä ja lämpimään nudeen korallin sävyä. Pieleen ei voi mennä valitsemalla näiden väliltä pinkki-persikan sävyn, joka on neutraalina jossain kylmän ja lämpimän välimaastossa ja sopii kaikille.

11. Hyvät siveltimet

Huonoilla välineillä ei saa hyvistäkään meikkituotteista kaunista lopputulosta. Muistatko, kun lapsena yritit piirtää lyhyellä kynännysällä? Sama juttu meikkisiveltimissä, pakkausten omilla pikku siveltimillä ei tee mitään. Nyt on markkinoilla myös laadukkaita keinokuituisia siveltimiä, aiemmin ei voinut suositella kuin aitoa karvaa. Jo viidellä perussiveltimellä voi tulla toimeen: Puuterisivellin, poskipunasivellin, kulmakarvasivellin ja –harja, huulipunasivellin ja luomivärisivellin. Tähän komboon lisäisin vielä meikkivoiteelle oman siveltimen ja blender-sienen häivytyksiin, korostuksiin ja varjostuksiin omat siveltimensä ja useampia luomivärisiveltimiä eri väreille ja häivytykseen sekä litteän vinon siveltimen silmän rajaukseen. Pese siveltimet noin kerran viikossa sivellinsaippualla ja jätä kuivumaan talouspaperin päälle lappeelleen. Säilytä käyttövalmiita siveltimiä pystyasennossa vaikka juomalasissa.

12. Oikoteitä onneen

Arkiaamut ovat leppoisampia, kun osa valmisteluista on tehty etukäteen. Ripsipidennykset ovat iso apu, hyvillä pidennyksillä silmät eivät rajausta tai luomiväriä edes kaipaa. Ripsiä voi myös kohottaa lash liftillä ja kasvattaa seerumilla pidemmiksi.

Kulmien värjäys ja muotoilu ammattilaisella säästää minuutteja aamuisin. Harvakulmainen hyötyy kestopigmentoinnista tai kulmien microbladingistä. Myös eyelinerit ja huulirajat voi kestopigmentoida. Uutta on värittää kestopigmentillä koko huulen alue. Luonnollisella värillä tehtynä tulos on todella kiva ja monessa käänteessä päälle voi sipaista vain vähän huulirasvaa tai –kiiltoa. Hyvin hoidettu iho on tasaisemman värinen, eikä vaadi paksuja pakkeleita.

Ynteeveto

Yllä kävimme läpi meikkivinkit, jotka kaikkien naisten tulisi tietää aina varjostuksista ja poskipunan käytöstä rajauksiin ja siveltimien valintaan asti. Jos sinulla on lisää loistavia meikkivinkkejä, voit lähettää ne meille ja lisäämme ne mielellämme artikkeliin!