6 taktiikkaa: näin saat värit sopimaan yhteen vaatteissa!

6 taktiikkaa: näin saat värit sopimaan yhteen vaatteissa!

Kyllä, väreillä on väliä, kun valitset vaatteita! Ja kukapa meistä ei haluaisi näyttää hyvältä ja pukeutua juuri oikeaan väriskaalaan.

Värit voidaan jakaa viileisiin ja lämpimiin sävyihin. Lämpimissä sävyissä pohjalla on keltainen ja viileissä sininen. Lämmön lisäksi värit voidaan jakaa vaaleisiin ja tummiin. Lisäksi usein käytetään termejä kirkas, voimakas, murrettu, hento ja heikko. Jotta tietäisit mitkä väriyhdistelmät toimivat juuri sinulla, pitää sinun ensin määritellä minkä tyyppinen vartalosi on, minkä värinen ihosi on ja millaiset hiuksesi ovat (erityisesti väri, mutta myös muut ominaisuudet).

Jotta saamme vähän yksinkertaistettua prosessia, olemme jakaneet värien yhdistelyn muutamaan alakategoriaan. Alta löydät vinkit siihen mitkä värit sopivat yhteen vaatteissa ja miten!

1. Pysyttele samassa ”väriperheessä”

Kyllä. Helpoin tapa varmistaa, että värit sopivat yhteen on pukea pastelleja pastellien kanssa, maan värejä muiden maan värien kanssa, kirkkaita värejä kirkkaiden kanssa ja niin edelleen.

2. Käytä vastaväriä

Vastavärit usein tukevat toisiaan. Näin esimerkiksi musta ja valkoinen sopivat loistavasti yhteen. Samoin siniset ja punaiset. Sekä oranssit ja sinivioletit. Voit käyttää tässä hyväksesi niin sanottua väriympyrää. Valitset vain kaksi vastakkaisilta puolilta löytyvää väriä. Todelliset ”vastavärit” ovat aina yhtä kaukana ympyrän keskeltä. Siis vaaleampi oranssi sopii yhteen vaaleamman sinililan kanssa. Kirkas ja vahva oranssi vastaavasti vahvemman sinililan kanssa.

3. Muista ”ombré”

Yleensä saman värin eri sävyt sopivat hyvin yhteen. Vaalean sininen istuu usein tummemman sinisen kanssa hyvin yhteen. Voit testata tätä kirjoittamalla Googleen ”ombré [väri]” esimerkiksi ”ombré orange”.

4. Anna printin määrittää

Jos käytä paljon printtikuvioituja vaatteita, voit antaa printin inspiroida sinua. Esimeriksi paita, jossa on oranssia, sinistä ja peessiä voi ohjata sinua valitsemaan oranssin pipon, siniset hanskat ja peessit housut itsellesi.

5. Jos epäröit, valitse musta ja valkoinen

Vanha, mutta varma. Tämä ei toki tarkoita, että koko vaatepartesi tulee olla musta-valkoinen. Ehei.

Vaan, jos olet löytänyt yllesi ihanat farkut tai todella inspiroivan paidan, voit tukea sitä valitsemalla muut vaatteet ja asusteesi mustista ja valkoisista. Nämä värit istuvat lähes minkä tahansa kanssa yhteen.

6. ”Yhden värin taktiikka” ja valmiita väriyhdistelmiä

Jos et yltä saanut vielä ajatusta siitä miten itse voisit valita ne värit, jotka sopivat vaatteissa yhteen – listasimme sinulle muutaman esimerkin tähän alle!

Nämä yhdistelmät perustuvat niin sanottuun ”yhden värin taktiikkaan”, jossa kaikki muut värit ovat neutraaleita (musta, harmaa, valkoinen) ja vain yksi vaatekappale on jotakin ”villimpää” väriä ja täten koko asun huomion keskipiste.

  • Punainen paita, harmaa bleiseri, mustat farkut.
  • Valkoinen paita, vihreä takki, tummat khakihousut.
  • Harmaa t-paita, musta takki ja pinkit housut.

Taktiikkana tämä on kukaties kaikkein yksinkertaisin! Ja sen avulla voit itsekin rakentaa hienoja asukokonaisuuksia ilman, että tiedät sen tarkemmin mitkä värit sopivat yhteen vaatteissa.