Kravatin sitominen kahdella tavalla

Kravatin sitominen kahdella tavalla

Opi sitomaan solmio eurooppalaisittain!

Solmio eli kravatti sopii monenlaisiin tilanteisiin. Se on myös väline asukokonaisuuden tyylin muunteluun värien, kuvioiden sekä tekstuurien avulla. Ikuisuusongelma kravattia päivittäin käyttämättömälle on useimmiten kysymys – miten kravatti puetaan? IdaTieUpDesign perehdyttää artikkelissaan sinut sitomaan kaksi perinteisintä, eurooppalaista solmua, jotka soveltuvat hyvin kaikkiin tyyleihin.

Full Windsor

Full Windsor eli ranskalainen solmu on klassinen solmumalli. Se on leveä ja symmetrinen, ja sopii parhaiten hyvin avaran kauluksen kanssa käytettäväksi. Ranskalaisessa solmussa asetetaan solmion leveä pää vasemmalle puolelle, nurja puoli itseen päin. Kapean puolen pitäisi yltää suurinpiirtein navan yläpuolelle. Liikuta vain leveää päätä!

Aloita nyt solmun solmiminen viemällä leveä pää kapean puolen yli oikealle. Vedä sitten alakautta leveä pää muodostuneesta lenkistä läpi, ja edelleen alas vasemmalle. Käännä leveä pää vasemmalle solmun alapuolelta. Leveä puoli solmiosta on nyt nurinpäin.

Vie leveä pää ylös, ja edelleen lenkistä läpi oikealle. Solmion pää on nyt nurinpäin. Vie sitten leveä pää kapean pään yli vasemmalle. Vie solmio ylös solmun takapuolelta.

Tuo leveä pää alas solmun etupuolelta ja pujota se äsken tekemäsi lenkin lävitse.

Tee loppukiristys.

Four-in-hand

Four-in-hand eli englantilainen solmu eroaa ranskalaisesta solmusta kapeudellaan, saaden kaulan näyttämään pidemmältä. Tee samanlainen aloitus kuin ranskalaisessa solmussa, mutta aloita solmun solmiminen viemällä leveä pää edellisestä poiketen kapean puolen yli vasemmalle. Käännä leveä pää kapean puolen alapuolelta oikealle. Leveä pää on nyt nurinpäin.

Käännä leveä pää kapean puolen yläpuolelta vasemmalle, ja leveä pää ylös keskelle. Vie lopuksi leveä pää alas ja pujota se tekemäsi lenkin lävitse. Tee loppukiristys.

Solmioiden säilyvyyden sekä harjoituksen kannalta on hyvä purkaa solmut aina käytön jälkeen.